lizamuslim

Hati ini telah bersatu, Berkumpul di perut bumiMu, Hati ini telah berpadu, Bersatu memikul beban dakwahMu, Hati ini telah mengikat setia, Untuk mendaulat untuk mendukung, SyariatMu di alam maya, Maka Ya Allah eratkanlah, Ikatan yang ada...

Salam,
Semalam Razali Awang, pemberita TV3 yg pergi ke Gaza baru-baru ni, datang ke my company tu share his experience. Persatuan Islam Pekerja yg anjurkan. Razali ni tiap kali dia bercerita, mesti tersekat2 sebab dia kata dia tak dpt lupakan pengalaman yg dia akan kenang smpai mati. I
ada things yg nak share yg buat I tak boleh tido mlm tadi:

Mesir

Razali kata ni Firaun modern. Nama je Islam tapi dah very secular. Sanggup kencing di dinding2 masjid. Mesir sekat sempadan ..the only way ke Gaza . Makanan dan ubatan2 sume rosak kat sempadan Mesir-Gaza. Sempadan Gaza and Mesir is 14 km long.

Kalau lah tak de sekatan, rakyat Palestine takkan kebuluran... "Mesir lebih rela bersempadan dgn Israel drp bersempadan dengan Hamas!" – Apa punya manusia ni, kata Razali Awang.Khutbah Jumaat di Mesir mengharamkan khutbah mengenai keganasan di Gaza .

Razali btau rakyat Palestin yg dia interview, kat Malaysia tiap Jumaat kami bacakan Qunut Nazilah dan bersolat hajat demi kesejahteraan rakyat Palestine …Berapa banyak checkpoint dia kena lalui kat Mesir…tapi dgn pertolongan Allah SWT lepas pulak..tapi perit nya..yg mintak rasuah…charge naik bas 500 meter is RM70!!! Memang sekutu kuat Amerika and Israel .(Eee…tak ingin hantar anak gi Al Azhar..lebih baik hantar ke negara Islam lain..UIA pun dah bagus!!!)

Gaza ( Palestine )

Terbahagi kepada 2 – Hamas dan Fatah…Belah Fatah ada kasino!Kata wartawan dari Belgium dan Itali, the best strawberry in the world comes from Gaza !Imam Shafie lahir di sini (sebak pulak bila dengar yg ni). Razali kata rakyat Palestine sgt berpegang teguh kpd ajaran Islam dan mazhab Shafie. Org Palestine sgt baik dan friendly as compared to other Arabs esp yg kat Mesir tu..Moyang Rasulullah SAW dikebumikan dia sini (lupa nama ..tapi dia mention Hashim….)Beautiful country, iklim Mediterranean ..boleh kalahkan Los Angeles kalau tak kerana peperangan..

Hamas

Memang kalangan yg rela mati sebab mati syahid. Rela mati anytime. Bila bersalam perpisahan dengan Razali dia org ucap "Kalau anda dtg lagi ke sini, adakah kita akan bertemu lagi"…like they know they can die anytime.Tulang2 yg melekat kat dinding bangungan rosak, tak busuk walau dah berminggu!Mayat tak reput langsung, bila kubur dibedil oleh Israel …punyalah jahat manusia, kubur pun nak bedil konon tempat simpan senjata.

Hamas ada 25,000 org..tak de senjata canggih tapi yg mati hanya 100 lebih je!!Hamas ni beroperasi di bawah tanah and they are everywhere. They operate in small groups. Isteri kepada yg mati syahid, hanya ada satu misi, utk berperang dan mati syahid supaya dapat jumpa suami semula di syurga.
Bagi mereka, kanak2 yg mati berada di sisi Allah SWT. Menurut seorang ibu yg anak nya mati syahid, hari ni sorang mati, esok lahir lagi seorang bayi..

Israel

Memang pengecut sebab tak berani perang one to one ngan Hamas. Kat darat hanya duduk dlm kereta kebal. Pastu serang ngan bom pintar, bom fosforus dari jarak jauh.Dia org tau Hamas ada penembak tepat! So, depa takut nak turun dari kereta kebal.Kereta kebal Israel musnahkan tanaman seperti anggur dan pokok zaitun sebab tanaman ni makan masa bertahun nak tumbuh balik. Biar rakyat Palestine kebulur dan tak de sumber pendapatan.Semua resolusi PBB, satu pun Israel tak ikut!!! Ada back-up besar lah katakannn...

Rakyat Palestine

Sedih Razali tengok dia org rebus rumput sebab dah tak de makanan.Kanak2 tiada cita-cita lain selain dari ingin menjadi pengebom berani mati kerana trauma melihat ahli keluarga dibunuh di depan mata sendiri!Di hospital, pembedahan, jahit kulit ke apa ke…terpaksa dibuat tanpa bius. Sebab ubat dah tak de..

Razali kata tak tahan dia tengok budak2 menjerit2 kesakitan bila kepala di jahit!Dia jugak pergi sendiri ke dewan bedah yg telah dibedil dgn bom fosforus ..sebelum serangan ada few doctors sedang bedah pesakit….

Razali kata tak de apa yg tinggal ..semua dah jadi abu!!! Ada la nampak serpihan tulang sikit2 here and there…Fosforus ni dia hancurkan kulit dan tulang…Nauzubillah.Ada banyak lagi..but too long to write.

Razali Awang memang volunteer nak pergi ke Gaza (agaknya sebab dia ni pun bujang lagi..hehe). ..So, inilah yg diceritakan oleh beliau. Satu lagi antara pembekal rifle ke Israel selain dari USA is negara jiran kita ni ha...yg paling dekat...SINGAPURA!

So Razali kata kalau kita shopping kat sana mcm kita sokong Israel .So friends, kita terus doa dan berdoa utk keselamatan saudara Islam kita di mana jua mereka berada...Wasalam. Z

daripada
Susulan email-email berkaitan Palestine

Minggu lepas ana berada di dalam Majlis Jamuan ,meraikan Kemenangan Kuala Terengganu,
Antara tetamu jemputan adalah Wakil Yayasan Amal yg pergi ke Gaza baru-baru ini,
Dia menceritakan pengalaman beliau disana, antara cerita yg ana terkejut adalah,

Terdapat 3 jenis senjata yang diguna secara rahsia oleh Israel

1. Bom Fosforus - yg ini ana rasa semua dah maklum, senjata yang menrosakkan daging dan kulit,

2. Bom Pisau - bom ini bila jatuh ke tanah ia akan mengeluarkan pisau beribu-ribu pisau berterbangan, semua yang kena akan akan putus...

3. Bom Skruw - bom ini bila jatuh ke bumi dia akan mengeluarkan jarum yg berterbangan, kalau kena ia akan masuk kedalam badan dan memutar dan menghasilkan lubang yg besar...


Bangsat betul Si Israel, tak cukup menjadi kaum yg dilaknat Allah....bahkan membunuh org dgn kejam...

Track rekod kita di P 59 Bukit Gantang


Tahun 2008 PR 12

MOHGANAN A/L P.MANIKAM BEBAS 872 HD

ABDUL AZIM BIN MOHD ZABIDI BN 18,449

ROSLAN BIN SHAHARUM PAS 20,015 MNG

JUMLAH PEMILIH : 55,471

KERTAS UNDI DITOLAK : 851

KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 40,301

KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 114

PERATUSAN PENGUNDIAN : 72.65%

MAJORITI : 1,566


Tahun 2004 PR 11

TAN LIAN HOE BN 23,294 MNG

LO' LO' BINTI HJ. MOHAMAD GHAZALI PAS 14,406


JUMLAH PEMILIH : 0

KERTAS UNDI DITOLAK : 886

KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 38,642

KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN :56

PERATUSAN PENGUNDIAN : 71.72%

MAJORITI : 8,888


Tahun 1999 PR 10

ROSLAN BIN SHAHARUM PAS 16,083

DATO` DR. ABDULLAH FADZIL BIN CHE WAN BN 21,184 MNG

JUMLAH PEMILIH : 0

KERTAS UNDI DITOLAK : 838

KERTAS UNDI DIKELUARKAN : 38,173

KERTAS UNDI TIDAK DIKEMBALIKAN : 68

PERATUSAN PENGUNDIAN : 67.71%

MAJORITI : 5,101



Kenapa BN Boleh menang berdasarkan teori:

TEORI PENGUNDI HANTU
Apa yang berlaku di Terengganu Peratusan Pengundi tahun 2004 hampir semua kawasan peratusan mengundi naik paling minimum 3-5% kita hilang hampir semua kerusi di Terengganu.....bermaksud sekiranya

1%------500 org

kalau ada pengundi tambahan (hantu/yg mati hidup balik/pengundi baru turun kapal/) sebanyak 5 % akan ada 2500 org tambahan..

Majoriti kita yg lepas 1566.....jadi Umno dah lebih undi 1000.....


TEORI SUAP-SUAPAN
Kalau peruntukan sebanyak 50 juta boleh diberi kepada katak2 yg melompat, sudah tentu yg duduk di atas pagar boleh dibeli rm 1000 seorang/min.....kalau 2000 org (rm 1000x2000org) baru 2 juta ringgit.....oleh itu sekiranya 50 juta Umno boleh beli 4500 orang....



TEORI BANTUAN POLIS/TENTERA/SB
Sekiranya di Kuala terengganu boleh dihantar hampir 6000 orang polis/menyamar polis/menyamar sb/FRU/ sudah tentu sudah dapat pengundi tambahan 5000 org polis

TEORI UNDI POS
Sekurang2 undi pos sebanyak 1000 orang...dan tak pernah dalam sejarah kita menang undi pos.....


sekiranya semua teori ini dipraktikkan paling koman majoriti undi 10,000 undi....
Jadi satu kebanggaan bagi Dato' Seri Najis naik sebagai PM.....




Sokong Bersih 3

Tetamuku....

Blog Pilihanku...